Activiteit

Opening Klimaatmuseum op de UvA

donderdag 16 mei 2024 , 17:00 - 19:00 uur
Illustration

Dit jaar strijkt in het Universiteitskwartier een popup-expositie van het Klimaatmuseum neer, die mede is ontwikkeld door studenten en onderzoekers van de UvA. Hierbij ben je van harte uitgenodigd uit voor de feestelijke opening op donderdag 16 mei 2024 bij VOX-POP.

Waar en wanneer
donderdag 16 mei, 17.00-19.00 uur
VOX-POP, Binnengasthuisstraat 9

Wil je zeker zijn van een plek? Meld je dan alvast aan, want er is beperkt plek.
Meld je aan voor de opening  

Het Klimaatmuseum is een reizend popup-museum dat door middel van verbeeldingskracht de urgentie van de klimaatcrisis inzichtelijk wil maken voor een breed publiek. In de expositie in het Universiteitskwartier, die tot september te zien zal zijn, krijg je meer inzicht in het klimaatonderzoek dat aan de UvA wordt gedaan, en kun je je laten inspireren door studentenprojecten en kunstwerken. De multidisciplinaire, tastbare en verbindende aanpak levert nieuwe inzichten en verrassende perspectieven op. Mooi, want dat hebben we nodig voor een duurzamere wereld!

Meer over het Klimaatmuseum

Voor de expositie in het Universiteitskwartier werd samengewerkt met studenten en onderzoekers van de Faculteit der Geesteswetenschappen van de UvA, het Humanities Venture Lab, de studentcommissie van VOX-POP, het Allard Pierson en de instituten van het KNAW Humanities Cluster.

Locatie
UvA VOX-POP, Binnengasthuisstraat 9 Amsterdam
Deel dit: