Activiteit

Klimaatmars op de Zuidas

vrijdag 31 mei 2024 , 14:00 - 17:00 uur
Illustration

Op vrijdag 31 mei vormen we met HvA-collega's en -studenten weer een onderwijsblok tijdens de klimaatmars op de Zuidas. Sluit je ook aan? We verzamelen om 13.30 uur. Exacte locatie volgt!

"De maat is vol. We kunnen niet langer wachten tot bedrijven zelf hun verantwoordelijkheid nemen. Hun klimaatplannen zijn nog steeds niet in lijn met het klimaatakkoord van Parijs", aldus Laura Kits (Extinction Rebellion).

De Klimaatcrisis Coalitie (KCC), een samenwerking van 8 maatschappelijke- en milieuorganisaties, organiseert op vrijdag 31 mei in Amsterdam een klimaatmars in het hol van de leeuw: de Zuidas. Want terwijl de klimaatcrisis inmiddels alles bedreigt wat ons lief is, gaan grote bedrijven door met het financieren en faciliteren van projecten die grote schade toebrengen aan natuur, milieu en mens. Dit moet stoppen.

Belang van mensen boven belang van winst

De meest recente klimaatrapporten liegen er niet om: het klimaat verandert veel sneller dan verwacht. Droogte, hittegolven en overstromingen zorgen nu al voor slachtoffers, chaos en verwoesting. Grote vervuilers zijn hoofdverantwoordelijk voor deze ontwikkeling. Ze verdienen geld ten koste van de gezondheid en veiligheid van samenlevingen wereldwijd. Deze uitbuiting van de natuur gaat vaak hand in hand met de uitbuiting van werknemers. De aandeelhouders van grote vervuilende bedrijven worden steeds rijker, terwijl werknemers niet meer rond kunnen komen en onze toekomst onder druk staat door de klimaatcrisis. Het is tijd voor een overheid die het belang van mensen boven het belang van winst plaatst.

Bezorgde burgers

Peer de Rijk (Milieudefensie): "Deze klimaatcrisis is vooral veroorzaakt door de grote vervuilende bedrijven, hun financiers en hun aandeelhouders. Daarom trekken wij op naar de Zuidas in Amsterdam waar veel van hen gevestigd zijn. Door bezorgde burgers, jong en oud, massaal op de been te brengen vlak voor de deuren van hun hoofdkantoren, willen wij de topbestuurders dwingen om de koers te gaan verleggen." 

SLUIT JE AAN!

  • Vrijdag 31 mei
  • 14.00 uur
  • Zuidas, Amsterdam

Laat ons weten of je erbij bent via deze link.

Doelgroep
Iedereen (alle leeftijden)
Deel dit: