Bericht

Gala van een Krachtig Klimaat

Geplaatst op 15 maart 2023, 00:00 uur
Illustration

Klimaat is een hot topic! Het Gala van een Krachtig Klimaat, dat op 14 maart plaatsvond in TivoliVredenburg, was dan ook binnen een mum van tijd uitverkocht. Het evenement werd voor het eerst georganiseerd door wetenschapsmagazine New Scientist.

Het was een inspirerende avond waarin het publiek bijgepraat werd door de beste wetenschappers op klimaatgebied.

Persoonlijke verhalen

Helga van Leur, meteoroloog, en Jim Jansen, hoofdredacteur van New Scientist, presenteerden een afwisselend programma. Zo deed Extinction Rebellion een emotionele oproep om in actie te komen, Chautuileo Tranamil en Raki Ap vertelden hun indrukwekkende persoonlijke verhaal vanuit een inheems perspectief en cabaretier Dolf Jansen zorgde voor een luchtige noot.

Verlies van biodiversiteit

Loes Kreemers en Carlijn Kappers, gedragswetenschappers van de HvA, vertelden over hun onderzoek naar verborgen stadsnatuur en biodiversiteitsverlies. Wat kun je hiertegen doen als individu?

Veranderen is niet eenvoudig

Gedragswetenschapper Reint Jan Renes, die het programma mede samenstelde, liet met Dilara Bilgiç, schrijver, filosoof en journalist, zien dat het loslaten van wat we kennen nog niet zo eenvoudig is. Hoe veranderen we in een rap tempo in een klimaatneutrale samenleving, zonder onszelf en elkaar te verliezen? Het vormde de afsluiting van een mooie avond!

Foto's: Semme Roest/GO HvA

Bekijk hier de aftermovie van New Scientist

 

Deel dit: