Bericht

Oproep aan het CvB over klimaatcrisis

Geplaatst op 4 oktober 2023, 00:00 uur
Illustration

De HvA Klimaatprotestgroep heeft een oproep gedaan aan het College van Bestuur van de Hogeschool van Amsterdam om publiekelijk positie in te nemen met betrekking tot de klimaatcrisis. Klimaatverandering veroorzaakt door menselijk gedrag is een wetenschappelijk feit. We hebben daarom nu daadkrachtig leiderschap nodig. Werk of studeer je bij de HvA? Onderschrijf dan de brief.

Een gedeelte uit de brief

"Veel collega’s bij de HvA zetten zich dag in dag uit in voor een betere wereld. Dit doen zij op het gebied van klimaat(on)rechtvaardigheid, door duurzame innovaties te creëren, door gedragsverandering op grote schaal te bewerkstelligen, en ga maar door. Laat ons hoop, energie en wilskracht houden om te strijden voor onze gezamenlijke doelen. Laat ons zien uit welk hout de HvA gesneden is.

Wij vragen daarom de HvA om stelling te nemen en dit intern en extern actief uit te dragen. Laat duurzaamheid niet enkel een pijler zijn, maar laat het een leidraad zijn voor het nemen van beslissingen. Het nemen van beslissingen in lijn met het welzijn van toekomstige generaties, de HvA-studenten van de toekomst. Als de beslissingen die je vandaag neemt in hun voordeel zijn, weet je dat je juist handelt.

///

The HvA Climate Protest Group has called on the Executive Board of the Hogeschool van Amsterdam to take a public position on the climate crisis. Climate change caused by human behaviour is a scientific fact. We therefore need decisive leadership now. Do you work or study at the HvA? Then please endorse the letter.

Deel dit: