Bericht

DIT ZIJN DE WINNAARS VAN DE GO GAME CHANGERS AWARDS #7

Geplaatst op 12 januari 2024, 00:00 uur
Illustration

Het studenteninitiatief Dutch Wool Creations heeft de juryprijs gewonnen tijdens de GO Game Changers Awards! Het studentteam (Tom Schilder, Nicholas Aaldering en Ruben van Amersfoort) van de minor ondernemerschap kreeg de prijs voor hun comfortabele zitzakken met een vulling van (overtollig) schapenwol en met een hoes van gerecycled polyester. Meer informatie over het project is hier te vinden: https://gohva.nl/project/9954/winner-jurors-award-dutch-wool-creations  
 
De GO Game Changers Awards werden op 11 januari voor de zevende keer georganiseerd door GO HvA en de feestelijke uitreiking vond plaats in het Creative Business Lab op de Business Campus. Studenten van verschillende faculteiten van de HvA hadden hun duurzame projecten ingezonden om kans te maken op de juryprijs of de publieksprijs. Voorafgaand aan de uitreiking waren alle deelnemende projecten te zien tijdens een posterpresentatie in het Kohnstammhuis. 
 
 
Een hoog niveau 
Na een spannende ronde met pitches door de zes genomineerde teams voor de juryprijs koos de jury Dutch Wool Creations als winnaar. De jury bestond deze editie uit Jonas Kooyman (Havermelkelite), Ineke Bussemaker (Decaan Faculteit Business & Economie en Portefeuillehouder Duurzaamheid) en Annemiek Nusmeijer (Owner & Director at Greenjobs NL). De jury heeft bij de keuze gelet op presentatie, motivatie en uitvoerbaarheid van het project. 
 
De keuze was moeilijk. Het hoge niveau van de projecten & pitches en de diversiteit in onderwerpen zorgde voor flinke discussies. 
Naast studentenprojecten en een stevige jury stonden er ook een aantal duurzame bedrijven op het podium om de deelnemers en gasten van een flinke dosis duurzame inspiratie te voorzien. Bluehouse World (een platform voor duurzame producten), Primal Soles (inlegzolen en slippers van kurk) en Bamboi (toiletpapier van bamboe) deden hun verhaal op het podium en lieten zien dat je impact kan maken met ondernemen. Er was veel interactie tussen studenten, juryleden en ondernemers. Emily Even, medeorganisator van de GO Game Changers Awards: “we wilden de studenten graag aanmoedigen door te gaan met hun duurzame projecten en ze helpen het naar het volgende niveau te tillen. Ik denk dat dit heel goed gelukt is.”  
De winnaars kregen naast eeuwige roem en een trofee ook een voucher voor de School of Life t.w.v. 750 euro. Leuk weetje: de trofee is van gerecycled materiaal gemaakt door Circlefied, een bedrijf dat als studieproject van twee voormalige HvA-studenten startte.  
 
Publieksprijs naar Synthetic Truths 
Naast de juryprijs was er ook een publieksprijs te winnen. Met 158 stemmen gingen de meeste stemmen van het publiek naar Synthetic Truths. Het team achter dit winnende idee bestaat uit studenten van de Faculteit Digitale Media en Creatieve Industrie: Muskan Jain, Andrea Bijen, Birgitte Nielsen, Naana Yaa Gyamea Kumah, Edmund O. Ukaegbule en Mohammad Reza Foroutan. Ze doen een poging om journalisten te helpen verantwoord met AI om te gaan. Hoe komt ons nieuws er uit te zien als de meeste content gegenereerd wordt? Door middel van een spel helpen ze makers en journalisten hier grip op te krijgen. Meer informatie over het project is hier te vinden: https://gohva.nl/project/9965/synthetic-truths. Ook de winnaars van de publieksprijs werden beloond met hun naam op de wisseltrofee en een voucher voor de School of Life t.w.v. 750 euro.  
 
Over de GO Game Changers Awards 
GO HvA, de Green Office van de HvA, organiseert de GO Game Changers Awards twee keer per jaar om initiatieven van HvA-studenten op het gebied van sociale, ecologische en/of economische duurzaamheid in de spotlights te zetten. Dit kan bijvoorbeeld een afstudeeropdracht zijn, een eerstejaarsproject of een stage. 
Heb je vragen of zou je graag eens met GO HvA willen praten? Neem dan gerust contact met ons op via greenoffice@hva.nl of via gohva.nl. Ben of ken jij iemand die momenteel bezig is met een project die bij de achtste editie genomineerd moet worden? Hou dan onze kanalen in de gaten en wij zorgen voor een mooi podium op ons platform. 

Deel dit: