Bericht

Willemijn Vermeer genomineerd voor Duurzame Docent HBO

Geplaatst op 13 maart 2024, 17:57 uur
Illustration

Spannend nieuws: HvA-docent Willemijn Vermeer is een van de drie genomineerden voor de titel 'Duurzame docent HBO 2024'! 

De uitreiking van deze landelijke titel vindt plaats tijdens de Duurzame Docent Verkiezing op donderdag 14 maart in Pakhuis de Zwijger. 

Willemijn is docent bij de Master Klimaatpsychologie en -gedrag en werkt als senior onderzoeker op het lectoraat Psychologie voor een Duurzame Stad aan de Hogeschool van Amsterdam. Bij het lectoraat doet ze onderzoek naar de eiwittransitie. 

Voor de master Klimaatpsychologie en -gedrag is zij curriculumcoördinator en docent praktijkgericht onderzoeken en klimaatbewust gedrag realiseren.

Onmisbare rol

In de ontwikkeling van de master heeft Willemijn een onmisbare rol gespeeld. Daarnaast is ze voorzitter van het themateam Gezonde Leefstijl in de bachelor Toegepaste Psychologie aan de HvA, van waaruit ze het onderwerp eiwittransitie ook op de kaart heeft gezet.

Uit de voordracht door collega’s Esther Parigger en Sylvia Witteveen:

“Willemijn is een rolmodel met veel kennis over klimaatgedrag en in het bijzonder de eiwittransitie. Ze is steeds bezig haar eigen gedrag duurzamer te maken en bespreekt deze ontwikkeling met studenten. Ze luistert goed en stelt zichzelf kwetsbaar op, wat essentieel is voor dit onderwerp. Ze is een mentor en coach. Willemijn is een inspirerende persoonlijkheid, met gevoel voor humor, passie voor duurzaamheid en een bevlogen onderzoeker en docent.”

Naast Willemijn Vermeer werden ook HvA-docenten Gideon Bazen (docent HBO-ICT) en Rick Schellingerhout (docent Sociaal Werk en duurzaamheid) door collega’s voorgedragen voor de titel, maar zij zijn helaas niet genomineerd.

Inspirerende voorbeelden

Elk jaar organiseert De Coöperatie Leren voor Morgen de Duurzame Docent Verkiezing om duurzame docenten in het zonnetje te zetten en anderen te inspireren met mooie voorbeelden. Op 14 maart maakt de jury de winnaars uit het po, vo, mbo en ho bekend tijdens de uitreiking in Pakhuis de Zwijger. Dit zijn docenten die op een vernieuwende manier het onderwijs verduurzamen en met hun bevlogenheid collega’s, leerlingen en studenten inspireren. Een feestelijke avond met debat, onderwijsmarkt, netwerkborrel, prijsuitreiking en muziek.

Bekijk hier het programma en meld je aan.

Deel dit: