Bericht

Meld je aan voor de Nationale DenkTank (deadline 12 april)

Geplaatst op 2 april 2024, 18:39 uur
Illustration

Geloof jij dat het beter kan in Nederland? Ben je bijna afgestudeerd of heb je vrienden die net zijn afgestudeerd? Meld je aan voor de Nationale DenkTank!

De Nationale DenkTank geeft de nieuwe generatie de kans om impact te maken. Niet alleen denken, maar ook doen!

Circulariteit en duurzaamheid

Elk jaar vormen twintig getalenteerde mbo-, hbo- en wo- (oud)studenten een hecht team om te komen tot vernieuwende en praktische oplossingen die onze samenleving vooruithelpen. Dit jaar richt de DenkTank zich op het zoeken naar kansen en oplossingen die Nederland vooruithelpen op het gebied van circulariteit en duurzaamheid.

Persoonlijke ontwikkeldoelen

De DenkTank duurt vier maanden. Je werkt samen met andere DenkTankers van uiteenlopende studierichtingen en met verschillende kwaliteiten en talenten. Het programma begint in augustus met een Zomerschool van twee weken waarin je elkaar goed leert kennen. Ook kom je meer te weten over het onderwerp en krijg je workshops over verschillende manieren om een probleem het beste aan te pakken. Daarna ga je in kleinere teams aan de slag. In deze teams werk je aan je persoonlijke ontwikkeldoelen, duik je dieper in het onderwerp en ga je aan de slag met het bedenken, testen en uitvoeren van oplossingen. 

Aan de slag met oplossingen

Halverwege december wordt het project afgesloten met een presentatie van de oplossingen. Daarna ga je onder begeleiding van partners van de Nationale DenkTank verder met de oplossingen om ze onder de aandacht te brengen en daadwerkelijk te implementeren. Al vele DenkTankers zijn je voorgegaan. Op de impactpagina vind je voorbeelden van allerlei bedrijven, stichtingen en beleidsvoorstellen die eruit voortgekomen zijn.

Kijk hier voor meer info en meld je aan voor 12 april!


Deel dit: