Bericht

HvA liet zich horen bij de Klimaatmars op de Zuidas

Geplaatst op 3 juni 2024, 13:47 uur
Illustration

Met maar liefst 15.000 mensen lieten we ons afgelopen vrijdag horen tijdens de Klimaatmars op de Zuidas! Tussen de wolkenkrabbers gaven we een duidelijk signaal af: tijd voor mensen boven winst.

Belang van mensen boven belang van winst

De meest recente klimaatrapporten liegen er niet om: het klimaat verandert veel sneller dan verwacht. Droogte, hittegolven en overstromingen zorgen nu al voor slachtoffers, chaos en verwoesting. Grote vervuilers zijn hoofdverantwoordelijk voor deze ontwikkeling. Ze verdienen geld ten koste van de gezondheid en veiligheid van samenlevingen wereldwijd.

Deze uitbuiting van de natuur gaat vaak hand in hand met de uitbuiting van werknemers. De aandeelhouders van grote vervuilende bedrijven worden steeds rijker, terwijl werknemers niet meer rond kunnen komen en onze toekomst onder druk staat door de klimaatcrisis. Het is tijd voor een overheid die het belang van mensen boven het belang van winst plaatst.

Europese verkiezingen

Het was goed om te zien dat collega's en studenten van de Hogeschool van Amsterdam en vele andere onderwijsinstellingen zich aansloten bij de Klimaatmars! En een beetje regen hield ons niet tegen... Doe je de volgende keer ook mee? Houd de website van GO HvA in de gaten.

Kon je er niet bij zijn? Laat dan in elk geval op donderdag 6 juni je stem gelden tijdens de Europese verkiezingen (en in de Gemeente Amsterdam ook bij het Referendum Hoofdgroenstructuur). Tips en achtergrondinformatie nodig? Check ze hier!

Deel dit: