Bericht

Dit zijn de winnaars van GO Game Changers Awards #8

Geplaatst op 5 juni 2024, 12:14 uur
Illustration

Het studenteninitiatief Kumasi Connects heeft de juryprijs gewonnen tijdens de GO Game Changers Awards! Jumoke Oguntimehin won met het idee om het inkomen van cacaoboeren in Ghana en Ivoorkust te verhogen door een alternatieve inkomstenstroom.

Wie gaat er naar huis met de juryprijs en wie met de publieksprijs? Daar draaide het om tijdens de achtste uitreiking van de GO Game Changers Awards. Voorafgaand aan de prijsuitreiking voor duurzame studenteninitiatieven waren alle deelnemende projecten te zien tijdens een posterpresentatie in het Kohnstammhuis, Wibauthuis en Corry Tendeloohuis. Daar kon het publiek ook stemmen op hun favoriete project.

Keuze van de jury

Na een spannende ronde met pitches door de zes genomineerde teams koos de jury Kumasi Connects als winnaar. De jury bestond uit Annemiek Nusmeijer (Greenjobs), Willemijn Vermeer (HvA) en Ineke Aquarius (Fiber Foods). Bij de keuze is gelet op presentatie, motivatie en uitvoerbaarheid van het project. Bij Kumasi Connects gaf de doorslag dat het sociale aspect een grote rol speelt in het project.

Inkomen van cacaoboeren verhogen

Jumoke Oguntimehin, student Global Sustainable Business Management aan de Faculteit Business en Economie, draagt met haar idee bij aan betere omstandigheden voor cacaoboeren in Ghana en Ivoorkust: “Door de inkomensbronnen te diversifiëren kan het inkomen van de cacaoboeren aanzienlijk verhoogd worden. Ook zorgt het voor vermindering van voedselverlies. Cacaopulp werd traditioneel beschouwd als een bijproduct, maar is nu een waardevol product dat goed gebruikt kan worden.”

Publieksprijs voor ‘De nieuwe route’

Met 414 stemmen gingen de meeste stemmen van het publiek naar ‘De nieuwe route’ van Cato van Hoegee. De student Bestuurskunde bij de Faculteit Maatschappij en Recht won met het initiatief om een duurzaam reisbeleid voor studentenverenigingen te implementeren. Cato: “Mijn voorstel is om niet alleen een nieuw reisbeleid voor HvA-medewerkers in te voeren, maar ook voor studentenverenigingen. Dat houdt in dat er niet meer gevlogen wordt bij een afstand van minder dan 1000 km.”

De winnaars krijgen naast hun naam op de wisseltrofee (een duurzaam ontwerp van Circlefied, een bedrijf van HvA-alumni) ook een voucher van 500 euro voor The School of Life en er wordt in hun naam een boom geplant door Life Terra.

Over de GO Game Changers Awards

GO HvA, de Green Office van de HvA, organiseert de GO Game Changers Awards twee keer per jaar om initiatieven van HvA-studenten op het gebied van sociale, ecologische en/of economische duurzaamheid in de spotlights te zetten. Dit kan bijvoorbeeld een afstudeeropdracht zijn, een project of een stage.

>>> Benieuwd naar alle deelnemende projecten? Die vind je hier

>>> Heb je ook een duurzaam idee? Houd onze website in de gaten voor de volgende editie van de awards of mail naar greenoffice@hva.nl

Deel dit: