Bericht

Het 10K Programma is weer op zoek naar studenten met een innovatief idee!

Geplaatst op 3 juli 2024, 14:18 uur
Illustration

From idea to impact: voor het 10K Incubator Programma is het Venture Centre HvA weer op zoek naar enthousiaste en gemotiveerde studenten of alumni met een innovatief idee. Ken jij studenten met een creatieve oplossing of een duurzame innovatie? Dan is het 10K Incubator Programma dé plek waar zij hun idee naar een hoger level kunnen tillen!  

Wat is het 10K Incubator Programma?  
Het 10K Incubator Programma is een programma waarbij studenten een innovatief idee verder kunnen ontwikkelen tot een startup. Tijdens het 20-weekse programma worden zij begeleid door een persoonlijke coach, en krijgen ze middels masterclasses en feedback momenten toegang tot unieke expertise van topprofessionals uit verschillende vakgebieden. Elke 10K editie wordt afgesloten met een spetterende Dragons’ Den avond waarop de studenten de stappen die ze hebben gemaakt tijdens het programma kunnen presenteren aan een jury bestaande uit ondernemerschap deskundigen.  
 
Wat zijn de grootste voordelen van deelname aan het 10K Programma? 
📍  Persoonlijke coaching: Studenten ontvangen individuele begeleiding om hun ideeën te verfijnen. 
📍  Uitbreiding van je netwerk: Studenten krijgen de kans om hun netwerk uit te breiden en waardevolle contacten te leggen. 
📍  Toegang tot unieke expertise: Studenten kunnen kennis en vaardigheden opdoen die mogelijk anders zijn dan wat ze tijdens hun opleiding leren.  
📍  Onderdeel van een hechte community: Studenten worden via 10K lid van een hechte student community en ontmoeten gelijkgestemde peers. 
📍 Ontwikkeling als young professional: Studenten ontwikkelen zichzelf als een jonge professional met de benodigde praktische ervaring en skills. 

Wat zijn de aanmeldcriteria? 
10K is er voor alle HvA studenten (en alumni tot twee jaar na afstuderen) van alle faculteiten met een vernieuwend idee. Dit kan zijn door het bedenken van een nieuw product of dienst, of het verbeteren van een bestaande methode, proces, bedrijfsmodel, product of idee. Daarnaast moet het idee schaalbaar zijn, en aansluiten bij ten minste één van de SDG’s. Studenten hoeven nog geen ervaring te hebben binnen ondernemerschap of al precies te weten welke stappen ze gaan nemen. Het is wel belangrijk dat ze al hebben nagedacht over hun potentiële doelgroep en de toegevoegde waarde van hun product voor die doelgroep. Ook is het belangrijk dat ze de motivatie en tijd hebben om te investeren in hun idee tijdens 10K.

Zie jij een fit met het 10K programma? Meld je dan aan via deze link. De inschrijvingen zijn momenteel open, en het volgende programma start op 9 September 2024. Meer informatie over 10K kun je hier vinden. Heb je verder nog vragen? Stuur dan een mailtje naar 10k@hva.nl.

Illustration
 
Deel dit: